Алтерко АД, доставчик на IoT (интернет на нещата)  устройства и

...
Алтерко АД, доставчик на IoT (интернет на нещата)  устройства и
Коментари Харесай

Продажбите на „Алтерко“ се увеличават с 51% през четвъртото тримесечие

" Алтерко " АД, снабдител на IoT (интернет на нещата)  устройства и решения за образован дом, регистрира по-високи стойности на продажбите през четвъртото тримесечие на предходната година.
Предварителните данни от софийската компания към края на декември на консолидирана база демонстрират нарастване с 51% на годишните доходи от продажби на устройства (включително свързани услуги). Същите възлизат на 59.5 млн. лева (30.4 млн. евро). Паричните приходи от продажби на устройствата за автоматизация на
дома с марката Shelly нарастват с 62% до 55.9 млн. лева (28.6 млн. евро). В същото време приходите от продажби на устройства за следене MyKi понижават с 21%, основно вследствие на противоепидемичните ограничения, подхванати от държавните управления на редица страни, в които се продават устройствата и свързаната с това понижена подвижност.
Групата „ Алтерко “ е формирана от четири дъщерни ИТ сдружения, които имат офиси в България, Китай и Съединени американски щати и следва да отворят офис и в Германия.

Акциите на „ Алтерко “ се търгуват на „ Българска фондова борса “ от 2016 година и на борсата във Франкфурт от ноември тази година. Това е първата и единствена българска компания с пряк двоен листинг на задграничен контролиран пазар, който разрешава акции да се купуват в София и да се продават във Франкфурт и назад в границите на същия ден, като по този метод се прави арбитраж сред двата пазара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР